Digital Psychology & Emotional Design - 8-Week Fall Term (Online)

  • Description:

    Over 8-weeks, you’ll learn how to build psychology-driven technologies through a combination of two classes & LIVE tutorials. 

     

    LIVE Tutorials: Applied Behavioral Design

    This LIVE class guides you through the behavioral design process for any project you prefer. You’ll enjoy interactive lessons, experiential learning and an open virtual classroom where we go step-by-step through the…

  • Created by: Brian Cugelman
  • Categories: Community Events

Psychology for Digital Behavior Change - San Jose (3-day Class)

  • Description:

    Over 3 days, you'll learn how to apply psychology to human-centered websites, apps, and digital campaigns.

    This class will teach you how to translate psychology into digital products, through psychology-inspired wireframing, prototyping, and creative content.

    You will learn how to recognize and apply over 50 behavior change principles, learn psychological design patterns,…

  • Created by: Brian Cugelman
  • Categories: Community Events

Emotional Design Psychology - San Jose (2-day Class)

  • Description:

    Over 2 days, discover how to build emotionally intelligent websites, apps, content and campaigns based on the psychology and neuroscience of user emotion, motivation, cognition and behavior.

    Through plain language lessons and hands-on exercises, participants will deepen their understanding of the ways that emotions shape behavior, while advancing their ability to build empathetic and engaging…

  • Created by: Brian Cugelman
  • Categories: Community Events
  • Mar 14, 2009 from 5:00am to 10:00am
  • Location: Adaptive Path
  • Latest Activity: Jul 16
IxDA SF presents Interaction09 Redux Saturday March 14, 2009 from 12:00pm - 5:00pm Adaptive Path 363 Brannan Street San Francisco, California 94107 Get Directions IxDA SF presents Interaction09 Redux - Saturday, March 14th UPDATED 3/11/09 A few House Keeping items: 1) RSVP at IxDASF.Ning.com - you'll have to sign up on the site if you haven't already. If you already RSVP'd but aren't going to make it, please update your status so we can keep get head count as accurate as possible. 2) Please make sure to arrive on time -- we've got a lot of great material lined up for the day, and we have just enough time to get through it all as long as we stick to our schedule. 3) Some food and beverages will be provided (pizza is the likely candidate), so we won't let your blood sugar level crash through the floor. But if you have specific dietary needs, please feel free to bring some food or snacks of your own. 4) We're asking for a $20 suggested donation to cover rentals, food, beverages, etc., but if money's tight just pay what you can. Here's the current schedule: 12:00 - 12:15 Seating 15min 12:15 - 1:45 Steve Portigal 90min 1:45 - 2:00 Break 15min 2:00 - 2:25 Kumi Akiyoshi 25min 2:25 - 2:40 Break/QA 15min 2:40 - 3:05 Ian Swinson 25min 3:05 - 3:20 Break/QA 15min 3:20 - 3:45 Nadya Direkova 25min 3:45 - 4:00 Break/QA 15min 4:00 - 5:00 Kim Goodwin 60min #### Earlier last month, 460 interaction designers converged in Vancouver to discuss, debate, and share a spectrum of topics that are important to our community of practice. The Interaction09 conference featured three days of tactical workshops, smart sessions filled with practical advice, and a fantastic collection of inspirational keynotes. As you might expect, many of the contributors to the event came from our own Bay Area backyard. To take advantage of that fact, our next IxDA SF event will be a redux of the Interaction09 conference. Last year we followed up the inaugural Interaction conference with a redux of Alan Cooper's keynote -- this year we're going to deliver a whole sampling of conference sessions with a 1/2 day event! Our day will start at noon, and our currently schedule sessions are: WORKSHOP "Well, we did all this research … now what?" Steve Portigal, Portigal Consulting (http://tr.im/gN6P) LIGHTNING SESSIONS "Feeling: What makes an engaging product experience?" Kumi Akiyoshi, Adaptive Path (http://tr.im/gN78) "Postcard Patterns: An Agile UI Pattern Creation Process" Ian Swinson, Salesforce (http://tr.im/gN7c) "What’s in a game? A look at game design best practices as prime influencers of interaction design." Nadya Direkova, Razorfish (http://tr.im/gN7q) KEYNOTE "Each One, Teach One (and Other Ideas for Delivering on the Promise)" Kim Goodwin, Cooper (http://tr.im/gN7x) Space for this event is limited, so please RSVP at ixdasf.org (forwards to ixdasf.ning.com, and please update the RSVP if your plans change). We're asking for a $20 suggested donation to cover chair rentals, snacks, beverages, and materials. Adaptive Path will be hosting the event at their office: 363 Brannan Street between (2nd and 3rd), SF http://adaptivepath.com